Влизането в сила на Наредба №18 на Националната агенция за приходите

...
Влизането в сила на Наредба №18 на Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

Нова наредба на НАП може да доведе до колапс на икономиката, смятат търговци

Влизането в действие на Наредба №18 на Националната организация за приходите (НАП) за промяна на касовите апарати и софтуерите за продажба, би трябвало да се отсрочи до края на 2019 година за всички компании, тъй като бизнесът няма да се оправи и е вероятен колапс на стопанската система. За това Ясен Танев, основател на Българската асоциация за развиване на бизнес програмен продукт.
 
Според проектите на Министерство на финансите измененията, свързани с фискалните устройства, би трябвало да влязат в действие от 1 април.
 

" Когато сте дребен магазин, за вас не е проблем да си промените касата и софтуера и в границите на 300 до 500 лв. да извършите условията на наредбата. Защото вашият бизнес е един компютър-касичка. Но колкото повече бизнесът нараства и сте вложили пари в него, в случай че сте вложили и пари по европрограми в софтуерните ви системи, или употребявате софтуери на външни компании, тъй като ние сме европейска страна и българският бизнес е съвременен, даже и да имате положителното предпочитание, то в границите на шест месеца не можете да обновите и да модифицирате огромни и междинни системи ", разяснява той.  
 

Така че колкото сте по-голям и по-бял, толкоз повече сте загазили, тъй като би трябвало да извадите едни непредвидени пари, да обучите личния състав и да подмените системите. Ако се окаже, че сте европейска компания или употребявате програмен продукт на европейски производители, проблемите ви стават още по-големи ", сигнализира Танев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР